iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max – dyskusja
Napisano 22 października 2019 - 21:23
Jakiś czas temu miałem XS Max i na tamten czas z baterii byłem zadowolony. Teraz mam ponownie nową sztukę XS Max i bateria jestem cieniem tego z czasu iOS 12.
Być może naprawią to wkrótce, ale chyba nie w 13.2.
iPhone 11
Napisano 23 października 2019 - 07:13
Ustaw na sztywno operatora i zobaczysz czy dalej tak jest.
Dzięki za sugestię. Ustawiłem Telekom.de i niestety nie pomogło. W nocy bateria schodziła tak jakbym cały czas używał telefonu. Dopiero nad ranem draining ustał.
Użytkownik slimexx edytował ten post 23 października 2019 - 07:15
Napisano 23 października 2019 - 08:38
„Czemu masz ten uśmiech tylko kiedy trzymasz iPhone?”
Napisano 23 października 2019 - 08:55
Oczywiście. Nawet na twardo Dziś wracam do PL. Zobaczymy czy sytuacja się uspokoi.Może i głupie pytanie, się robiłeś restart? Czasem taka pierdoła pomaga
EDIT: Po odłączeniu od sieci WiFi drain baterii jakby ustał. Od dwóch godzin po odłączeniu telefonu od ładowarki dalej mam 100%. Pamiętając swoje wcześniejsze problemy z baterią zastanawiam się czy może moduł WiFi w moim iPhonie nie działa poprawnie.
Użytkownik slimexx edytował ten post 23 października 2019 - 09:36
Napisano 23 października 2019 - 11:13
jak tam wasze nowe iPhone'y? na angielskim forum jest już 37 stron odnoszących się tylko do problemów ze zbyt ciepłym ekranem...... wniosek więc jest taki że pozostaje nam się z tym "pogodzić" lub poczekać na iphone 12 pro...... szkoda .
Macbook Pro 15" Mid 2018 iPhone 16 Pro AirPods MAX
Napisano 23 października 2019 - 11:26
Niczego takiego nie zauważyłem ani też nie staram się na siłę szukać żadnego problemu. Martwiłbym się i porównywałbym gdyby od barwy tego ekranu zależały np. kolory filmu czy zdjęć, które bym na nim montował, a nie feed na Twitterze xD
iPhone 13 Pro Max • MacBook Pro (16" 2021 M1 Max) • iPad Pro 11" • 2x HomePod mini • AirPods Pro/Solo Pro • Watch Series 6
Napisano 23 października 2019 - 11:32
Niby tak ale od telefonu tej firmy w takiej a nie innej cenie pod marketingową nazwą super retina xdr chyba mamy prawo "czegoś" wymagać
- makemymind lubi to
Macbook Pro 15" Mid 2018 iPhone 16 Pro AirPods MAX
Napisano 23 października 2019 - 13:08
jak tam wasze nowe iPhone'y? na angielskim forum jest już 37 stron odnoszących się tylko do problemów ze zbyt ciepłym ekranem...... wniosek więc jest taki że pozostaje nam się z tym "pogodzić" lub poczekać na iphone 12 pro...... szkoda .
Jestem zadowolony. Nic mi nie przeszkadza. Nie dostrzegam żadnych problemów, czy usterek. Telefon działa płynnie i długo na baterii, robi przyzwoite foty. Jeszcze mnie nie zawiódł.
Napisano 23 października 2019 - 16:51
U mnie wszystko ok. Czasem się lubi zrobić delikatnie ciepły przy 1-2 kreskach LTE i nieco szybciej bateria leci, ale przy dobrym zasięgu i na wifi jest sztos!
Napisano 23 października 2019 - 16:57
Napisano 23 października 2019 - 17:10
Mógłbyś powiedzieć czy każda sztuka jest z ciepłym ekranem czyli jakby to powiedzieć to jest normalne czy są sztuki pozbawione tego i mają normalny kolor biały?
Napisano 23 października 2019 - 18:49
U mnie po paru tygodniach:
- ekran super
- bateria super
- FaceID - super
- szybkość ładowania(ładowarka AUKEY PA-Y13 QC PD FCP) - super, na ori też
- ogólny feeling - super
- zdjęcia - OK
Jestem więcej niż zadowolony z przesiadki z S10+. Zwłaszcza w kontekście ostatniej akcji pt.: "Problem z bezpieczeństwem czytnika linii papilarnych w Galaxy S10 i Galaxy Note10" - aktualizacja już podobno jest wydana. Pytanie czy tylko na telefony bez brandu czy brandowane również..?
--
iP11Pro/AIR2/MBP13 Mid-2017
Napisano 23 października 2019 - 19:32
Off-top. Mam Note 10 plus brandowany i jeszcze aktualizacja się nie pojawiła.
Jak patrzę na porównania zdjęć, to iphone 11 pro moim zdaniem wygrywa w przedbiegach z nowym Pixelem.
Napisano 23 października 2019 - 20:02
W pierwszym tygodniu sprzedaży iPhone’ów 11 Pro poszło zapewne około 10 milionów. Do dnia dzisiejszego ze 30-50 milionów. A stron ile powstało? 370 tys? 37tys? 3,7tys? A nie .. trzydzieści siedem. No to faktycznie skala problemu kolosalna, Apple może się pakować.
Napisano 23 października 2019 - 20:27
Forum nie jest odzwierciedleniem skali problemu, bo sorry ale nie każdy użytkownik iPhone, czy innego smartfona siedzi na forach. Druga kwestia nie każdemu to musi przeszkadzać lub niektórzy, jak ja wolą ciepłe barwy więc nie będzie to dla nich wada.
Użytkownik JacentyEsz edytował ten post 23 października 2019 - 20:28
Napisano 23 października 2019 - 20:27
Off-top. Mam Note 10 plus brandowany i jeszcze aktualizacja się nie pojawiła.
Jak patrzę na porównania zdjęć, to iphone 11 pro moim zdaniem wygrywa w przedbiegach z nowym Pixelem.
Nie wiem jak z Pixelem bo nie miałem porównania, ale z Note 10 i Galaxy S10+ wygrywa bezproblemowo jeśli chodzi o night mode. Robiłem zdjęcia w całkowitej ciemności. Te z iphona wyglądają po prostu najlepiej. Nawet przez okno widać dokładnie dachówki i ich kolor na sąsiednim budynku.
iMac + MacBook Air + Time Capsule | iPhone 12 Pro | iPhone 11 Pro Max | WATCH + Band(PRODUCT) RED | iPad Pro 12,9" + Pencil
Napisano 23 października 2019 - 20:32
Ktoś powie czy to, że iphone 11 pro max ma barwę ciepłą to jest wada? Jak to powinno być w końcu i jak powinna wyglądać biel z wyłączonym night shift, true tone i automatyczna jasność... To jest wada jeśli z tymi wyłączonymi opcjami biel wpada w żółtą biel? Jak to jest w końcu?
Napisano 23 października 2019 - 20:39
I na tym powinniśmy zakończyć. Jakiś tam odsetek telefonów ma przebarwiony ekran, ale robienie z tego dramy jest moim zdaniem głupie.Forum nie jest odzwierciedleniem skali problemu
- Sebosz i Faflucy lubią to
Napisano 23 października 2019 - 20:46
Ktoś powie czy to, że iphone 11 pro max ma barwę ciepłą to jest wada? Jak to powinno być w końcu i jak powinna wyglądać biel z wyłączonym night shift, true tone i automatyczna jasność... To jest wada jeśli z tymi wyłączonymi opcjami biel wpada w żółtą biel? Jak to jest w końcu?
Cholera wie. Ja trafiałem na przestrzeni lat na różne wersje. Niektórzy mówili ze ekran jest „zasikany”. Mi osobiście odpowiadało, ze barwa była trochę cieplejsza. Zreszta pare dobrych lat temu pisałem na forum o pewnym porównaniu zrobionym przeze mnie - miałem dwa iphony - jeden z „białym” ekranem - zimna barwa - niektórzy na forach anglojęzycznych nazywali to „blueish”, oraz iphona z tzw. żółtym ekranem - „yelowish”. Włączyłem aparat w obu i patrzyłem na to co jest wyświetlone na ekranie oraz ma to, co widzę „na żywo”. Każdorazowo obraz na „yelowish’u” był niemal identyczny z tym co widziałem na żywo. Dlatego dla mnie zawsze ekran z tintą cieplejsza był bardziej wierny w stosunku do rzeczywistości. W tej chwili w moim 11 Pro Max ekran mam tak zimny ze wypala oczy. Oczywiście korzystam z True Tone żeby dostosować barwę do oświetlenia. I można powiedzieć, ze ona w większości przypadków jest po prostu ciepła. Jak wyłącze True Tone to oślepnąć od bieli można.
iMac + MacBook Air + Time Capsule | iPhone 12 Pro | iPhone 11 Pro Max | WATCH + Band(PRODUCT) RED | iPad Pro 12,9" + Pencil
Napisano 24 października 2019 - 06:25
- MasterM lubi to
Napisano 24 października 2019 - 13:46
W moim wyświetlacz jest OK. Czytając komentarze stwierdzam, że niektórym to nie idzie dogodzić, wiecznie coś nie pasuje.
- dobrakawa lubi to
Napisano 24 października 2019 - 14:13
Oglądałem dzisiaj nowe iPhony w Cortlandzie i wszystkie miały porysowane ekrany. Nigdy nie naklejam nic na telefon i muszę przyznać, że ten widok był przerażający, trochę zniechęciło mnie to do kupna. Wszystkie 11 Pro miały żółte ekrany, pod tym względem LCD ze zwykłej 11 wygrywa.
Napisano 24 października 2019 - 14:55
Napisano 24 października 2019 - 19:03
zakupiłem swoję sztukę 11 pro złoty i po dwóch dniach jestem mega zaskoczony baterią. Przesiadka z X bez jakiegoś większego wow, prędkość podobna, aparaty robią robote, zdj petarda brak jakiegokolwiek kurzu pod aparatami, ekran troche barwa ciepła, ale bez bezpośredniego porówniania z X nie zauważyłbym. Jedyny problem jaki zauważyłem to to, że głośnik podczas rozmów czasem brzęczy co mnie denerwuje na maxa przy dłuższych rozmowach. Jedyne plusy? bateria i aparat, reszta bez zmian, czyli kupno ipka bez wad graniczy z cudem. Masz x albo xs? Nie opłaca sie przesiadać, tym bardziej podziwiam ludzi, którzy robią to z XS
- makemymind lubi to
MacBook Pro 13 M1 | iMac 5K 27" 2017 | iPhone 12 Pro 128GB | ATV 3 gen | iPad Air Space Gray WIFI
Napisano 24 października 2019 - 22:49
Bateria i aparat na meeega plus, ekran idealnie równo podświetlony i tylko ciut cieplejszy niż X czy XS. Generalnie bardzo smacznie odgrzany kotlet. Acha i gniazdo litghtling ciaśniutkie, żadnych luzów w jakiejkolwiek osi, to też na plus, bo bywało z tym różnie.
Głośniki wg mnie grają czyściej, ale trochę ciszej niż w XS i dźwięk na słuchawkach BT również był lepszy w XS. Może to moje subiektywne wrażenia, kto to wie. Nie mam tez słynnego kurzu pod obiektywami aparatu.
Zdecydowanym minusem za to, ale tu porównuję do flagowych androidów (Note 9 i Oneplus 6 z zeszłego roku) jest zasięg i moc modułów łączności. Może na papierze OK, ale GSM, LTE, wifi są słabsze (szybciej tracą sygnał) i wolniejsze niż u konkurencji z robocikiem
Użytkownicy przeglądający ten temat: 5
0 użytkowników, 5 gości, 0 anonimowych